about         food+drink       reservations       gift card       events         team         contact  
 

“Nolla - Cooking without waste - Osa II "

 

Maanantaina 24.9. hävikittömään haasteeseen tarttuivat kaksi Michelin-tähditetyistä ravintoloista tunnettua kokkia. 

Virolaista alkuperää oleva Artur Kazaritski, joka tällä hetkellä työskentelee kolmen Michelin-tähden ravintola Geraniumissa, Kööpenhaminassa. Suomalaisille Kazaritski on tuttu myös Chez Dominiquesta, jonka keittiössä hän aikoinaan tutustui Ravintola Nollan perustajiin.

Myös Virosta kotoisin oleva Peeter Pihel, lukuisia ravintola-alan tunnustuksia Virossa kahminut keittiömestari on tuttu niin tallinnalaisen Pädaste Manorin kuin Ruotsin arvostetuimman ravintolan, Fäviken Magasinetin keittiöistä. Nykyisin hänet löytää Tallinnasta, Kotzebue Bakery & Charcuterien riveistä. Pihel syntyi saarella, jonka hän sanoo vaikuttaneen lähtemättömästi ruoanlaittoonsa: kun on vähän raaka-aineita, pitää käyttää enemmän mielikuvitusta.

Molemmille vieraileville kokeille haaste oli mieluinen, sillä lähiruoka ja raaka-aineiden kekseliäs käyttö on heille avainasemassa – mutta täysin hävikitön ja muoviton keittiö – joka heitä odotti Nollassa, oli askel vielä pidemmälle.

 

“Nolla - Cooking without waste - Osa I "

 

6. elokuuta, Helsinki. Michelin-tähtikokki Ljubomir Stanisic saapui Suomeen ottamaan osaa tähän tapahtumaan. Tämä ainutta laatuaan oleva illallinen oli ensimmäisen osa Nollan “ Nolla - Cooking without waste” tapahtumasarjaa. Näiden tapahtumien avulla on aikomus levittää sanomaa ja havainnollistaa kuinka mikä tahansa ravintola voi ottaa osaa ja vaikuttaa kestävämmän tulevaisuuden puolesta toiminta tavoissaan - pienimmätkin teot vaikuttavat.

Taste of Helsinki  

 

Helsinki, Töölönlahden puisto 14-17. kesäkuuta. Nolla Team otti osaa Taste of Helsinkiin suussa sulavalla menullaan. Tiimi tarjoili maukkaita kesäherkkuja aurinkoisesta säästä nauttiville asiakkaille. Tapahtumaa tuli ihmettelemään yli 10,000 osallistujaa. Menun ylivoimaisesti suosituin annos ei jäänyt epäselväksi: osterivinokas-vohveli maistui voitokkaasti kaikille, onhan se ollut myös ravintolamme asiakkaiden lempiannoksia avajaisista lähtien. 

Zero Waste Bistro - NYCxDESIGN  

Restaurant Nolla matkusti New Yorkiin 19-22. toukokuuta osallistuakseen NYCxDESIGN -tapahtumaan Manhattanilla. Nelipäiväinen tapahtuma, jonka pääteemoihin lukeutuivat kiertotalous, uudet materiaali-innovaatiot ja kestävä suunnittelu keräsi 10,000 osallistujaa. Zero Waste Bistroa kuratoivat suomalaiset suunnitelijat Harri Koskinen ja Linda Bergroth hyödyntäen Finnish Design Shopin, Iittalan sekä Artekin kestävää kehitystä edustavia tuotteita. Nämä merkit ovat kehittäneet tuotteensa kestämään niin laadussa kuin ajattomuudessa.